Üretim
Ön Şekillendirme
Üretime girilmeden önce kullanılacak hammaddenin ön şekillendirmesi yapılır. Üretilecek ürünün çeşidine ve formuna göre kullanılacak taslaklar, barwell ya da bodinöz makinelerinden çekilerek istenilen ölçü ve ya çapta fitil, boru, lama şekline getirilir. Otomatik makasta kare , dikdörtgen taslaklar kesilerek kalıp içerisine koyulacak hammaddenin ön şekillendirmesi yapılır.
Üretimimizde 0,5 gr dan – 1.000 gr ma kadar hamur ön şekillendirmesi yapılmaktadır
Vulkanizasyon
Hazırlanan hamur taslakları preslerde daha önceden ısıtılmış ve belli bir sıcaklığa gelmiş kalıplara yerleştirilir; hammadde ve parça cinsine bağlı olarak belli bir sıcaklıkta ve belli bir dakikada pişirilerek ürünün vulkanizasyonu sağlanır
Finisaj
Bu operasyonda, kalıplardan çıkan ürünlerin fireleri ve dış geniş çapakları ışık altında makas, şiş vb… temizlik aletleri ile ayrılır, bu operasyondan sonra ürün yüzeylerinde ince çapaklar kalabilir. Bu ince çapaklar “çapak alma” operasyonu yapılarak yok edilir.
Poskür, Fırınlama
Bazı hammaddeler, vulkanizasyon esnasında pişmesi sağlanamaz, ürünün vulkanizasyonu poskür işlemi yapılarak tamamlanır.
Poskürleme; hammadde cinsine, ürün büyüklüğüne, ürün formuna göre 4 ile 24 saat arasında sürmektedir.
FKK hammaddeler kesinlikle poskürleme işlemi yapılması gereken hammadde türüdür.
Bunun haricinde VMQ de duruma göre fırınlanması gerekmektedir.
Çapak Alma
Finisaj ve poskürleme operasyonları biten ürünlerin, ince çapaklarının alınması için uygulanan prosestir.
İki türlü çapak alma prosesi vardır: Azot çapak alma ve sulu çapak alma.
Ürün cinsine ve malzeme türüne göre hangi çapak alma operasyonun yapılacağı belirlenir.
Azot çapak almada; en önemli noktalar, azot gazının soğukluğu, makinenin devri ve kaç dakika bekletileceğidir. Sıcaklık -40 ile -60 arasında değişmektedir. Makine devri ise 5300 ile 5800 devir arasında değişmektedir. Bekletme süresi ise yaklaşık olarak 10 dakikadır.
Sulu çapak alma operasyonunda ise; içerisine parlatıcı ve su akan makine haznesine, özel seramik taşlarla birlikte, ürün koyulur. Devamlı olarak dönen makinede taşlar ürünlere sürtünerek ürünün yüzeyindeki çapakları temizler.
Kalite Kontrol
Müşterilerden gelen istekler ve şartnameler doğrultusunda ölçüm kontroller yapılarak ürünler sevkiyata hazır hale getirilir.
Sevkiyat
Ambalajlama talimatına uygun olarak paketlenen ürünler barkodlanarak uygun kolilere yerleştirilir ve fatura nüshalarından 2. nüsha içerisine koyulur, koli sıkıca bantlanarak kapatılır. Fatura nüshalarından bir tanesinin koli içerisine koyulmasındaki amaç dışardaki faturanın kaybolması durumunda bir kopyasının koli içerisinde bulundurulmasını sağlamaktır.
Kapatılan koli üzerine; gideceği firma, şehir ve KG – DESİ cinsinden ağırlığının yazılı olduğu barkod yapıştırılır, kargo alanına bırakılır. İlgili kargo, faturayı aldıktan sonra ilgili alandan kendine ait koliyi alır ve sevkiyat gerçekleştirilir.